Mystic, Connecticut

This interior renovation project transformed the central reception area at Avalon Health Care Center at StoneRidge, a highly respected rehabilitation and nursing care facility in Mystic, Connecticut. For this project, we removed a large U-shaped nurse station and replaced it with a smaller, more efficient one. This allowed room for a cozy, living room style sitting area complete with built-in upholstered benches, a fireplace, and warm box lamps. We also transformed the entry area with a very welcoming reception desk inclusive of amber glass pendants, a softly glowing display hutch, and a highly functional storage and work area. This project is a model for facilities of this type, where the old, more institutional feel gives way to more comfortable, home-like surroundings. The space opened to rave reviews and has been celebrated by residents and employees alike. (photos by Jody Dole)